Valódi szájmenés a virtuális térben

benyakzoltan

benyakzoltan

Stephen King : Billy Summers (beleolvasó)

2021. február 05. - Benyák Zoltán


A tervek szerint augusztus 3-án jelenik meg Stephen King új regénye a Billy Summers. A könyvben egy volt iraki mesterlövész dolgait követhetjük, aki a háború után bérgyilkosnak áll, ám a munkával kapcsoltban vannak kikötései.

Az alábbi beleolvasót az Entertainment Weekly tette közzé:

 

********************

 

king_billy_summers.jpg– Kétmillió. Ötszázezer előre, a többi utána.

Billy füttyentett, és ez nem volt része a színjátéknak, sőt ő maga nem is gondolt erre a beszélgetésre színjátékként. Csak előre engedte az együgyűt magában. Azt, akit olyasféléknek szokott mutatni, mint Nick, Frank, vagy Paulie. Az együgyű volt az ő biztonsági öve. Amit nem azért használsz, mert balesetre készülsz, csak éppen nem tudhatod, ki száguld veled szemben lefelé a hegyről. Ez kiváltéképp igaz egy olyan úton, ahol az emberek őrülten kanyarognak, és a tilos utakon járnak.

– Miért ilyen sok? – A legtöbb, amit valaha kapott, hetvenezer volt. – Ez egy politikus, ugye? Mert ha igen, akkor nem csinálom meg!

– Közel sem.

– Egy rossz ember?

Nick nevetett, megrázta a fejét, és valódi szeretettel nézett Billyre.

– Mindig ugyanezt kérdezed.

Billy bólintott.

Az együgyű fele lehet, hogy gyáva, de a megállapítás igaz: csak rossz emberekkel hajlandó végezni. Talán úgy tűnik, hogy az egész életét ezek a rosszfiúk jelentették, sőt biztos, de ezt Billy sosem érezte nagy erkölcsi dilemmának. Nem volt gondja azzal, ha az egyik rosszfiú fizetett, hogy kicsináljon egy másikat. Egyszerű szemetesnek látta magát, aki történetesen pisztolyt hord.

– Igen. Egy nagyon rossz ember.

 

 

Fordította: Benyák Zoltán

Forrás:https://ew.com/books/stephen-king-billy-summers-excerpt/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://benyakzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr5616414622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása