Valódi szájmenés a virtuális térben

benyakzoltan

benyakzoltan

Watchmen - Őrizzük az örzőket!

2019. december 26. - Benyák Zoltán

watchmen-logo.jpg

Hogy miért szeretem a Watchment?

Már ez önmagában sem könnyű kérdés. Talán azért, mert a szereplői olyanok, amilyenekké mi is válunk hétköznapjaink során. Mikor kiábrándulunk az egész világból, és azt gondoljuk, hogy ez csak egy rossz vicc, akkor Komédiássá leszünk. Mikor engedelmesen fizetünk mindenért, és hiszünk a törvényben, akkor Éji Baglyokká válunk. Mikor elborít a harag, és erővel torolnánk meg mindent, akkor kijön belőlünk a Rorsach.

Alan Moore ezekből szőtt nekünk olyan képregénymesét, ami maradandó, sem nyolc napon, sem nyolc éven belül nem gyógyuló. A Watchmen 86’ óta van velünk, és vagyunk vele mi is.

2019-ben Damon Lindelof kísérelte meg azt, amit sokan még gondolatban sem merészelnek elkövetni. Folytatta az Őrzők sztoriját. Engem pedig már az ötlettől is elfogott a rettegés.

És, hogy mi lett belőle?

Felbukkannak régi szereplők, lesznek újak. A főtéma az atomháborús fenyegetés feloldása helyett sokkal szociálisabb, a faji ellentétek körül mozog. Mások azt mondták róla, hogy lassan építkezik, én azt mondanám, tökéletesen. Mindenki kellő megalapozottsággal kerül terítékre, ugrálunk a térben és időben, ahogy kell. Több szálon megyünk előre, a szálad pedig összesodródnak, annak rendje szerint. A rejtélyek kimérten kerülnek adagolásra, olyan Lindelofosan. Kapunk bőven, de ezúttal akad magyarázat is.

A személyes véleményem az, hogy így kell sorozatot írni 2019-ben. Így kell jól csinálni, egyszerre újat mutatni, puhakalapot pöckölni a régi nagy sztori előtt.

Mielőtt azonban bárki belevágna a sorozatba, tanácsos elolvasni a képregényt. Szerencsére újra elérhető Magyarországon is a Fumax jóvoltából.

 

 

Enélkül azt gondolom, rizikós belevágni. Az eredeti Watchmen ismeretében viszont ezer különféle ízzel megáldott pompás darabbá válik.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://benyakzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr6115363572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pipas 2019.12.27. 12:39:05

Hű, de jó! Mer' a helyzet az, hogy nagy szükség van erre, nagy hiány van szuperhősös filmekből meg sorozatokból, meg aztán valami olyan is nagyon kellett volna már, ahol a gonosz fehér ember báncsa a szegény feketéket. Már nagyon kellett, mer' a végén kinyitjuk a csapot, azt' sima víz folyik belőle.

Ugye olyan is lesz benne, hogy a csúnya fehér férfi galád módon bánik a nőkkel? Lécci-lécci-lécci!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.12.27. 14:53:28

@Pipas:
Nos, természetesen tele van a sorozat az általad hiányolt témákkal és karakterekkel. Ez persze nem meglepő, hiszen minden valamirevaló mese az igazságon és a jó és a gonosz párharcáról szól.
Azt pedig mind a társadalomtudomány és a kriminalisztika mind az egyetemes teológia megállapította, hogy a gonosz a 23 és 75 év közötti fehér férfiakban testesül meg!!!

automaton_aliza · http://antiquefashioncompany.blog.hu/ 2019.12.27. 15:37:29

Jó, hogy valaki írt róla, mert a hazai média úgy csinált, mintha egyáltalán le sem adták volna (kivéve a premier körüli időszakot, amikor sajtóvetítésen leadták az első hat részt, de hat rész nem egy egész sorozat!)

Pipas 2019.12.27. 16:28:11

@R.V.J.: "hiszen minden valamirevaló mese az igazságon és a jó és a gonosz párharcáról szól."

Mármint azok a mesék, amiket kisgyerekeknek találtak ki. Én meg mondjuk olyan sorozatokról beszélek, amikben brutális jelenetek vannak, és amiket nem 6-8 éves gyerekeknek csináltak. Valahogy nem nyugtat meg, hogy dedósként kezelnek... de te tudod neked mi jön be.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.12.27. 16:37:29

@Pipas:
"Mármint azok a mesék, amiket kisgyerekeknek találtak ki."

Ezt azért gondold végig mégegyszer.

Pipas 2019.12.27. 19:13:25

@R.V.J.: Végiggondoltam. Szerintem én már felnőtt vagyok és már nem kell dirrekt és nagy erőkkel arra nevelni, hogy ne legyek rasszista és a nők egyenrangúak. Én már szerintem nagy vagyok és megnézhetnék egy olyan filmet is, ahol nem drögölik a képembe ezeket a triviális erkölcsi tanításokat.

Már a szorzótáblát sem kell felmondanom és tök felesleges naponta ötször bemutatni nekem, hogy egy másik kontinensen, egy másik országban, egy másik generáció úgy viselkedett, ami ma már nem elfogadható.

Szerintem nem nagy kérés tőlem, hogy ha pl. csinálnak egy filmet az apolló programról, az űrkutatásról, akkor abba ne az legyen folyamatosan a téma, hogy mennyire háttérbe szorították a nőket meg a mexikóiakat. Ja, amerikában elnyomták a négereket. Meg a környezetvédelem is fontos. És igen, vannak szegények is a világon és sokan csúnyán viselkednek a másként gondolkodókkal.

Tudom. Megnézhetnék végre egy szórakoztató filmet?

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.12.27. 19:21:11

@Pipas:
"Szerintem én már felnőtt vagyok és már nem kell dirrekt és nagy erőkkel arra nevelni, hogy ne legyek rasszista és a nők egyenrangúak."

Szerintem meg azért idegesítenek ezek a dolgok, mert a demográfiai hátteredből adódóan rasszista és hímsoviniszta vagy. Nem baj, előbb-utóbb felzárkózol. Már ha persze megakarod tartani az egzisztenciádat.

Pipas 2019.12.27. 19:56:03

@R.V.J.: "Szerintem meg azért idegesítenek ezek a dolgok"

Ha naponta ezerszer elmondom neked, hogy ne vizelj a konnektorba, ha másról sem hallasz egész nap, akkor egy idő után eleged lesz a dologból. Namost erről arra következtetni, hogy "lám, biztos bele akart vizelni a konnektorba" ostobaság lenne.

"a demográfiai hátteredből adódóan rasszista és hímsoviniszta vagy"

Na látod, ez kimondottan rasszista hezáállás. Azt mondod, hogy rasszista vagyok, mert olyan rasszhoz tartozom, akik rasszisták. Már ha a "demográfia" szót tényleg úgy értetted, ahogy gondolom. Ha úgy értetted, amit jelent, akkor mondjuk semmi értelme nincs.

De el tudod te képzelni milyen sértő, megalázó, igazságtalan és gonosz dolog valakit lerasszistázni meg lehímsovinisztázni csak azért, ami, aminek született? Lerasszistázni valaki azért, aki, nem ezért ami semmivel sem jobb mint rasszistának lenni. Hogy vagy képes erkölcsileg többnek gondolni magad ilyen ordas eszméket vallva?

Pipas 2019.12.27. 20:10:05

Mondjuk a watchmen-t nem nagyon kedvelem, a sci-fi-t jobban szeretem. Ez, hogy a szuperhősös filmek tele vannak ezzel a "social justice warrior" cuccal annyira nem zavar, de az, hogy a sci-fi is tele van vele már sokkal inkább. A sci-fi a tudományról és a technikáról kellene szóljon, nem a társadalmi problémákról.

Arra emlékeztet, amikor a szocializmusban az elektronikáról szóló szakkönyvbe is bele tudták rakni a munkásosztály kizsákmányolását meg a dolgozó népet, hogy át kellett rágni magad a szocialista és kapitalista üzemautomatizálás összevetésén mielőtt elolvashattad, hogy minek van az integráló tag a hatásvázlatban. :(

sírjatok 2019.12.27. 20:42:10

A film jó volt, a sorozat milyen? Tényleg tele van ilyen SJW dolgokkal? Mert akkor felejtős.

sírjatok 2019.12.27. 20:45:38

@R.V.J.: "Szerintem meg azért idegesítenek ezek a dolgok, mert a demográfiai hátteredből adódóan rasszista és hímsoviniszta vagy."

Ó je, akit zavar hogy burkoltan lerasszistázzák, az rasszista.

Tudom még ajánlani a következőket: ha zavar, hogy lebuziznak, akkor buzi vagy, ha zavar hogy lefasisztáznak akkor fasiszta vagy, ha zavar hogy lelibsiznek, akkor libsi vagy. Hú atyám micsoda logika.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.12.27. 20:49:41

@sírjatok:
"Tudom még ajánlani a következőket: ha zavar, hogy lebuziznak, akkor buzi vagy"

nem zavar, buzi vagyok.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.12.27. 20:56:45

@Pipas:
"Már ha a "demográfia" szót tényleg úgy értetted, ahogy gondolom"

Úgy értettem, hogy benneteket úgy neveltek gyerekkorotok óta, hogy az első amit észreveszel az a másik bőrszíne, arcformája, haja stb.
Egy világosabb barna bőrű romának még van arra esélye, hogy munkát kapjon, szórakozhasson egy helyen a fehérekkel, de egy sötétebb bőrű polgártársatokat már emberszámba se vesztek.

Pipas 2019.12.27. 22:53:51

@R.V.J.: "Úgy értettem, hogy benneteket úgy neveltek gyerekkorotok óta, hogy az első amit észreveszel az a másik bőrszíne, arcformája, haja stb."

Nem, minket nem úgy neveltek. Tudod miért? Mert a szüleink normális, gondolkodó emberek voltak. Nem neveltek előítéletesnek, olyannak, aki erkölcsi ítéletet mond emberekről, akikről semmit sem tud. Mint ahogyan te teszed például.

"de egy sötétebb bőrű polgártársatokat már emberszámba se vesztek."

És ezt a vádat alá gondoltad támasztani valami érvvel, vagy csak úgy, mindenféle ismeret nélkül meghoztad ezt az ítéletet? Hány embert ítéltél rasszistának, csak magyarországról úgy másfél milliót?

Én ilyet mondjuk soha sem tennék, soha nem ítélnék el embereket úgy, hogy semmit sem tudok róluk. Látod ide vezet az, hogy a csapból is a raszizmusról szóló tanmesék folynak. Elkezdik a buta előítéletes emberek a zászlójukra tűzni és aztán ezt használják az előítéleteikben használni. Ugyanúgy agresszív, előítéletes, kierekesztő marad aki az volt, csak most más lesz az előítéletekhez gyártott ideológia. Ma épp úgy szokás beszélni az ún. "rasszistákról", ahogy a nácik beszéltek a zsidókról.

Na már csak ezért sem szeretem az agymosást, ami a médiákból ömlik, merthogy nem csak unalmas és taszító, de ráadásul káros is.

Pipas 2019.12.27. 23:11:57

Na jó, elismerem, butaság ezen hörögnöm, nem kellett volna magamra venni a dolgot. Rasszista vagyok, nem vagyok, tök mindegy. El akartam mondani, hogy miért nem tetszett ez a sorozat, hogy miért nem tetszenek a sorozatok, amiket mostanában csinálnak. Ízlésbeli kérdés:

1) Túl sok a klísé. Merthogy üzlet, nem művészet, az üzletemberek biztosra akarnak menni, jól bevált termékeket keresnek és ezeket a filmek esetében úgy hívják, hogy "klísé".

2) Megy a social justis warrior séma, mert most ez a divat, az üzletemberek azt gondolják, hogy erre van kereslet.

3) Buta, gyerekes történeteket csinálnak, mert a tömegnek csinálnak műsort és a nagy átlag nem túl okos.

4) Szükségtelen, értelmetlen és brutális erőszakot ábrázolnak, mert fel akarják korbácsolni a netet, ki akarnak valamivel tűnni.

Manapság ha egy filmet vagy sorozatot akarnak promótálni, akkor nem azt mondják, hogy jó vagy érdekes, azt mondják, hogy

1) Hú, van benne színesbőrű, van benne női főhős van benne LMBTQ. Jó, de azért egy jó történet sem ártana ám, koherens eseményekkel, hihető karakterekkel.

2) Hú, de kemény, milyen durva. Ja, csak a belezés, hentelés, kitaposás igen hamar unalmassá vált ám. A walking dead második évadára éppen elegem is lett belőle vagy tíz évre.

3) Hú, de látványos. Ja, csak ma már mindegyik cég tud ilyen jeleneteket csinálni, ha nincs mögötte valami értelmes mondás, akkor hamar elunja az ember.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.12.27. 23:36:07

@Pipas:
"Mert a szüleink normális, gondolkodó emberek voltak. Nem neveltek előítéletesnek, olyannak, aki erkölcsi ítéletet mond emberekről, akikről semmit sem tud"

Aham, akkor a neveltetésed akkor is jusson az eszedbe, amikor egy roma leül melléd a villamoson, vagy a kollégád teleszájjal röhög a saját cigányviccén.

Maradjunk annyiban, hogy azért nem tetszett neked a Watchmen sorozat, mert a története egy olyan képregényen alapszik amit nem olvastál, meg az amúgy is magas lenne neked.

Pipas 2019.12.27. 23:56:47

@R.V.J.: "Maradjunk annyiban, hogy azért nem tetszett neked a Watchmen sorozat, mert a története egy olyan képregényen alapszik amit nem olvastál, meg az amúgy is magas lenne neked."

Leírtam, hogy mi nem tetszik a mai sorozaokban. Engedtessék már meg nekem, hogy jobban tudjam mi nem tetszik nekem mint egy tök ismeretlen névtelen hozzászóló egy anonim blogon.

"Aham, akkor a neveltetésed akkor is jusson az eszedbe"

Érdekes lenne, ha oktatnál az előítéletekről miközben mást sem teszel csak ítéletet alkotsz rólam anélkül, hogy bármit tudnál rólam.

"meg az amúgy is magas lenne neked"

A következőt figyeltem meg:

1) Elsp lépésben azt láttuk, hogy dokumentumfilmekben mutatták be milyen gonosz volt a nagy fehér ember. Korrekt volt, dokumentum, próbált korrektül beszámolni mik is történtek, okés.

2) Művészetben is megjelent, bemutattak történeteket, amik nem történtek meg, de olyanok voltak, mint amik megtörténtek. Ez már művészet, vélemény, interpretáció. Kitalált fehérek bántottak kitalált feketéket, de legalább megpróbálták úgy bemutatni, hogy hiteles legyen. Oké.

3) Ezzel a watchmen dologgal már elszált az egész, itt már teljesen nyíltan és szándékos újraírták a történelmet, a gonosz fehérek vadásznak az utcán a feketékre, nőkre, gyerkekre. Most már olyan dolgokért kell gyűlölnünk a fehéreket cuzámmen, ami tök nylvánvalóan nem is történt meg. És ha nem tetszik, akkor azonnal megkapjuk, hogy rasszisták vagyunk.

Hát én ezt értettem meg a sorozatból, de te majd biztos elmondod, hogy mi volt az a nagyon fontos és nagyon igaz mondás, amit meg kellett volna értenem. :)

Pipas 2019.12.28. 00:03:32

@R.V.J.: "Egy világosabb barna bőrű romának még van arra esélye, hogy munkát kapjon, szórakozhasson egy helyen a fehérekkel, de egy sötétebb bőrű polgártársatokat már emberszámba se vesztek."

Okés, azért erre reagálok. Szerintem nem ártana leülnöd a szüleiddel és elbeszélgetni arról, hogy mlyenn is volt az a kádár rendszer, ha másért ne azért, hogy ne kövesd el ugyanazokat a hibákat. Elmondnám, hogy azokban az időkben, amikre itt olyan kritikusan hivatkozol sokkal kevésbé volt jellemző a szegregáció mint mostanra. A te generációd sokkal komolyabb szegregációt hozott léltre mint azokban az időkben mi, akiket nem vagy rest elítélni.

Nem volt jellemzően menő cégek és elit szórakozóhelyek, nem voltak ekkora különbségek és a romák nem csak, hogy találak munkahelyet, de egyenesen kötelező volt dolgozniuk. Együtt dolgoztunk és együtt szórakoztunk a romákkal, mert mindekki éppen úgy proli melós volt mint a másik.

Ez a "melót kapjon" meg "egy helyen szórakozhasson" egyszerűen baromság. Nem a buta amerikai sorozatokból kellene következtetned arra, hogy milyen volt magyarország pár éve, csak hülyíted magad.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.12.28. 00:26:13

@Pipas:
"itt már teljesen nyíltan és szándékos újraírták a történelmet, a gonosz fehérek vadásznak az utcán a feketékre, nőkre, gyerkekre."

Nem olvastad a könyvet, még csak nem is olvastál róla = így nem is érted miről szól, csak azt látod amit a indoktrinált mikroszürődön átmegy. (melegek, meg feketék vannak benne)

a Watchmen regény valós konfliktusok és fenyegetések (Vietnámi háború, Atom háború) filozófikus megoldáskeresése.
A sorozat ezen a vonalon haladva vesz egy történelmi eseményt ami MEGRÖRTÉNT
en.m.wikipedia.org/wiki/Tulsa_race_riot
Valamint az aktuális problémát (faji alapú rendőri erőszak az USÁ-ban) és ezt gondolja tovább. Megsúgom, a végén nem a faji ellentétek állnak a középpontban.

Ráhibáztam a demográfiai hátteredre. Már ne haragudj, de a magadfajta Ratkógyerekek felelősek ezért a mai rendszerért és mégis a Kádáriba vágytok vissza. Nevettséges.
Majd a mi generációnk és a #momentum majd helyrerak benneteket.

Exploiter 2019.12.28. 00:52:15

@R.V.J.:

Lol, minek szívatod szerencsétlent, komolyan veszi amit írtál.

Amúgy az eredeti képregény egész szórakoztató volt. Ez a mostani amolyan késő 10es évekbeli leftist thrash.
A legjobb az ilyesmit nem megnézni, akkor majd nem csinálnak többet belőle.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.12.28. 01:05:56

@Exploiter:
"Lol, minek szívatod szerencsétlent, komolyan veszi amit írtál."
Találkoztunk már valahol?

Amúgy a politikai/filozofikus popkultúra baloldali. Ha jobboldali képregényeket akarsz olvasni, valahol biztos megtalálod a Der Stürmer meg a Völkischer Beobachter régi számait online.

sírjatok 2019.12.28. 01:09:36

@R.V.J.: "Aham, akkor a neveltetésed akkor is jusson az eszedbe, amikor egy roma leül melléd a villamoson"

Majd ha a börtönökben lévő roma/nemroma arány ugyanaz lesz, mint az utcákon ugyanez az arány, akkor majd nem lesz rasszizmus (vagy ha lesz is, butaság lesz). Addig meg ha egy roma 10x nagyobb eséllyel bűnöző, mint egy nemroma, addig meg ilyen esetben óvatosabbnak (értelmezésedben: rasszistának) lenni teljesen racionális.

Nyávoghatsz a előítéleten, mert nem elfogadott előítéletesnek lenni ma. Csak hogy mi az elfogadott, az ötvenévente megváltozik, de hogy mi a racionális, na az örök.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.12.28. 07:03:19

@sírjatok:
"Majd ha a börtönökben lévő roma/nemroma arány ugyanaz lesz, mint az utcákon ugyanez az arány, akkor majd nem lesz rasszizmus"

Látom a fasiszta panelek megvannak. Azért van több roma a börtönökben, mert a többségi társadalom egy ördögi körbe kényszeríti ezt a kisebbséget a bőrszínük miatt.
Ha egy roma elkövet valami piti dolgot, akkor megy a börtönbe, míg egy fehér csak felfüggesztettet, vagy még azt sem kap, mert a bíróságok a fehéreket rehabilitálják a romákat meg büntetik!!
Ez sajnos minden többségi fehér országban így van, de szerencsére nem sokáig! 2050-re mindenhol fordul majd a demográfiai kocka!!!!

Pipas 2019.12.28. 08:56:36

@R.V.J.: "és mégis a Kádáriba vágytok vissza"

Te egészen konkrétan hülye vagy. Nem, nem sértegetni próbállak, teljesen komolyan gondolom.

"Azért van több roma a börtönökben, mert a többségi társadalom egy ördögi körbe kényszeríti ezt a kisebbséget a bőrszínük miatt."

Hát persze, azért. Az ördög, a többségi társadalom összeesküdtek, mert a többségi társadalom gonosz, erkölcstelen, hibás, bűnös.

"Ez sajnos minden többségi fehér országban így van"

Az egész fehér faj bűnös, erre más magyarázat nincs. Rasszistákok! :D

Pipas 2019.12.28. 09:05:10

@sírjatok: "jóvan te szivacc :D"

Attól félek, hogy nem. Mára a baloldali és a liberális eszméket vallók sokkal rasszistábbak, sokkal előítéletesebbek, sokkal kirekesztőbbek és sokkal erőszakosabbak lettek mint a másik oldal.

Ez nem meglepő amúgy, az ostoba, erőszakos emberek aránya a lakosságban állandó, csak most más a divat, másokat vettek célpontba. Oda jutottunk, hogy a South Park pontosabban bemutatja a mai társadalmi trendeket mint bármilyek hírműsor.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.12.28. 09:18:14

@Pipas:
"Az egész fehér faj bűnös, erre más magyarázat nincs. "

Elfogytak az érvek? Maradt a retardált ironizálás? Mit mást is várhatnánk egy ratkógyerektől.

Pipas 2019.12.28. 09:29:11

@R.V.J.: "Elfogytak az érvek? Maradt a retardált ironizálás? "

Nem akarlak elkeseríteni, de ugyanazt írtam amit te. Ha nekem elfogytak az érveim, akkor bizony neked is.

Másrészt milyen érvelés már az, amit te nyomsz? Komolyan, nem csinálsz mást mint kinyilatkoztatásokat teszel, hogy ti. "Azért van több roma a börtönökben, mert a többségi társadalom egy ördögi körbe kényszeríti ezt a kisebbséget a bőrszínük miatt." Ez szerinted érv?!

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.12.28. 09:43:07

@Pipas:
"Ez szerinted érv?!"

Igen, olyan érv amit számtalan szociológiai kutatás és doktori disszertáció támaszt alá. A te ironizálásod ellenben a vacsoraasztal körüli cigányozásból, valamint South Park epizódokból meg a Kuruc.infoból táplálkozik.

Exploiter 2019.12.28. 10:01:35

@R.V.J.:

A profilképed a crying liberal néven elhíresült nő(?) aki kamerák előtt kapott hisztériás rohamot amikor Trumpot bejelentették.

A létező leggázabb szélsőbalos paneleket hozod fel sorban. És ha olvastad az eredetit, ugye az pont nem baloldali, inkább rendszerszintű szatíra.

Szóval igen, ismerlek.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.12.28. 10:14:48

@Exploiter:
"Szóval igen, ismerlek."

Felmérgelsz...

Pipas 2019.12.28. 10:15:45

@R.V.J.: "Igen, olyan érv amit számtalan szociológiai kutatás és doktori disszertáció támaszt alá."

Nem, nem érv. Ha alátámasztottad volna valamivel, akkor érv lenne.

"A te ironizálásod ellenben a vacsoraasztal körüli cigányozásból,"

Milyen vacsoraasztal? Milyen cigányozás? Látomásaid vannak vagy mi? Te valamiféle képzeletbeli világban élsz, ahol én ülök a vacsoraasztalnál és cigányozok, a többi fehér főnök meg börtönbe veti az ártatlan cigányokat és elengedi a bűnös fehéreket. Gyönyörű, a paranoid skizofrénia gyöngyszeme. :D

"valamint South Park epizódokból"
A South Park az amerikai white trash-ről szól, nem a cigányokról. Azért ezt észrevehetted volna.

" meg a Kuruc.infoból táplálkozik."
Nem olvasom a kurucinfót. Az indexet olvasom. Azonosítottunk még egy téglát a gyönyörűen felépített összeesküvés elméletedből.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.12.28. 10:31:40

@Pipas:

Persze a tudomány nem érv. (irónia)

Nos valóban, a South Park white trashről szól a white trashnek célozva. Ezért is rezonál ennyire a hazai közönségnél.

Érdekes, a kuruc.infót senki sem olvassa, de az arra jellemző irónikusnak ható nácibeszédet az összes ratkógyerek felböfögi a blogszférában. Ez persze azért van, mert a kuruc.info táplálkozik a ti szalonrasszizmusotokból és nem fordítva.

Pipas 2019.12.28. 10:47:36

@R.V.J.: "nácibeszédet az összes ratkógyerek felböfögi a blogszférában"

Ó, a náci kártya. Milyen eredeti! Szóval nem szeretem, ha a szórakoztató filmekből ömlik a kioktató ideológia és ezért én "szalonnáci" vagyok. Hát öregem, te úgy 98%-al vagy kevésbé értelmes mint ahogyan gondolod magadról.

"az összes ratkógyerek felböfögi a blogszférában"
Ja, miért ne ítélnénk el egy egész generációt. Mind nácikok és mind előítéletes.

Elárulok egy titkot: nem vagyok Ratkó gyerek, sokkal fiatalabb vagyok. Ez megint mellément. Öregem, most már pusztán a nagy számok törvénye alapján mondhatnál valami olyat is, ami igaz. De komolyan, hogy csinálod? :D

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.12.28. 11:03:07

@Pipas:
"Elárulok egy titkot: nem vagyok Ratkó gyerek, sokkal fiatalabb vagyok"
Akkor honnan ismered ennyire a kádárrendszer? Anya-apa funkci volt, meséltek a hőskorról?
Amúgy nem érdekel az önéletrajzod, mert egy vidéki szakközépen és egy Gábordéneses kamudiplomán kívül valószínüleg nincs benne semmi érdekes. Sztereotipikus fideszes nethuszár lehetsz.
Karácsonyra megigazítottad a körszakálladat? Szóltak otthon hogy kilóg a pocakod a pólóinged alól?

Pipas 2019.12.28. 11:23:08

@R.V.J.: "Akkor honnan ismered ennyire a kádárrendszer? Anya-apa funkci volt, meséltek a hőskorról?"

Hó, öreg, itt azért el vagy ám tévedve pár évtizedet. Érdeme lenne nyitni egy másik ablakot is a böngésződben. :D

"Amúgy nem érdekel az önéletrajzod, mert egy vidéki szakközépen és egy Gábordéneses kamudiplomán kívül valószínüleg nincs benne semmi érdekes. "

Megint mellément. Ezen a ponton szerintem már feladhatod, senki sem fogja azt mondani, hogy nem vagy elég kitartó.

Pipas 2019.12.28. 11:29:58

@R.V.J.: "Karácsonyra megigazítottad a körszakálladat?"

Ezekkel a sértésekkel mi a terved. Úgy gondolod, hogy ezek szégyent hoznak rám? Vagy valamiféle dicsőséget hoznak neked? Esetleg azt gondolod, hogy majd rosszul fogom érezni magam mert egy névtelen indexes troll azt mondta, hogy nekem biztos nincs is diplomám?

Ezért azt el kell ismerned, hogy ezek a dolgok elég kevés sikerélménnyel kecsegtetnek. Mondjuk igaz, érveket sorolni feléd pont ennyire hiábavaló, úgyhogy itt is az ideje, hogy abbahagyjam. Több értelme van feldobálni a levegőbe egy kavicsot, hátha fennmarad...

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.12.28. 12:16:27

@Pipas:
Téged sem a csattanós válaszaidért szeretnek a zorbánék.
Szereotipikus dumád, egy sztereotipikus magyar férfit takar: magát a teremtés koronájának képzelő pocakos mamakedvence, akinek még 28-án is töltöttkáposztától és bejglitől morcsos az ápolatlan körszakálla.
Nemtetszik egy sorozat, mert feketék és melegek vannak benne. Még a történelmet is letagadod, ha az nem illik bele a "cowboyok a jók az indiánok a rosszak" narratívába.

Pipas 2019.12.28. 19:07:55

@R.V.J.: "Nemtetszik egy sorozat, mert feketék és melegek vannak benne. "

Nem tetszett, mert nevelni próbált. Ennyit sem voltál képes megérteni? Komolyan?! Neked az jött le, hogy "nem tetszett, mert feketék voltak benne"?

"magát a teremtés koronájának képzelő"
Szóval megint gondolatolvasónak képzeled magad? Teremtés koronája? Azt hiszed, hogy vallásos vagyok, vagy mi?

"még 28-án is töltöttkáposztától és bejglitől morcsos az ápolatlan körszakálla"

Nem ettem bejglit, nem ettem töltöttkáposztát, nincs körszakállam. Mondcsak, neked valamiféle örömet okoz, hogy elképzelsz valami gonosz és aljas ellenséget magadnak és az interneten gyalázod?

Nem csoda, hogy képtelen voltál kikeveredni a szuperhősös képregények világából, értelmileg és érzelmileg is 12 éves szinten nyomod.

R.V.J. · https://migrationaid.org/ 2019.12.28. 19:32:02

@Pipas:
"Nem tetszett, mert nevelni próbált."

Reménytelen is lenne, amit a gyerekkorodban elszúrtak, az úgy is marad. Habár egy érzékenyítő tréning azért nem ártana meg neked.
Addig is nézzél Bud Spencert, Ford Fairlane-t, meg Adam Sandlert amíg teljesen bele nem hízol a fotelba.

Pipas 2019.12.28. 20:08:34

@R.V.J.: "Addig is nézzél Bud Spencert,"

nem szeretem

"Ford Fairlane-t,"
viccesnek találtam nagyon nagyon régen, amikro láttam

"meg Adam Sandlert"
Na, az körülbelül annyira idióta, mint te.

Na jól van, nem kínlódok tovább. Azt javaslom, hogy kérj professzionális segítséget, keress fel valakit, aki talán tud segíteni neked. Nem sok esélyt látok rá, hogy működik, de talán van némi esélyed valami javulásra. Ne add fel, az öngyilkosság nem megoldás, ma már csoda jó gyógyszereket gyártanak és napról napra újabb eredményei vannak az orvostudománynak.
süti beállítások módosítása