Valódi szájmenés a virtuális térben

benyakzoltan

benyakzoltan

Comic Con - Budapest 2024

2024. május 21. - Benyák Zoltán

1716232388265.jpgEz az év is kegyes lett hozzánk a fantasztikum rajongóihoz, mert újra megtörtént a Budapesti Comic Con fesztivál. A kockák paradicsoma, a cosplayesek mennyországa, a szerepjátékosok karácsonya ezúttal is a Hungexpo csarnokaiban kapott helyt, gondos tematikába szervezve, a jelmezeseket, írókat, táblajátékosokat.

A Con szervezői igyekeztek bevásárolni hírességekből, így olyan nevek látogattak kishazánkba, mint Afshan Azad, Clive Standen, Deep Roy, Erick Avari, Eric Roberts, Jerome Flynn.

 

A hazai képregényművészet krémje természetesen megjelent, elvégre minden körítést elfogyasztva a Comic Con az ő ünnepük, és a rajzolt képkockáké. Olyan nagyságokkal futhattunk össze, mint Németh Levente, László Márk, Brazil, Csörnyei Márk, Hollerbach Emil, Kovács Milán, Kovács Viktória, Robert Marko Bose, Papp Szilárd, Tompits Gergely.

1716232388265.jpgkiadók is szép számmal képviseltették magukat, és nemcsak a Conra elkészült újdonságokkal jöttek, de szép számmal akadtak, régi Kockások, Batmanek a kilencvenes évek elejéről, vagy éppenséggel az olyan lapozgatós csemegék, mint a Halállabirintus, vagy a Tűzhegy varázslója.

A fantasztikus történetek szerelmesei sem maradtak csemege nélkül. Basa Katalin, Lione Stanislaw, Erdélyi Anna és Benyák Zoltán írók elhozták legjobb történeteiket az eseményre.

1716232388247.jpg

Nehéz lenne egyetlen mondattal leírni a Comic Con nevű jelenséget. De talán leginkább úgy lehetne, hogy a csodák kavalkádja. Minden sarokra jut egy fénykardpárbaj, egy megfelelően kiképzett szellemírtó, vagy egy olyan csoda, mint az AJ design jóvoltából köztünk járó három méteres Transformer.

Csak kapkodni tudjuk a fejünket, mert miközben az egyik színpadon John Higgins beszélt arról, hogy milyen volt a nagy Allan Moore-ral dolgozni az ikonikus Gyilkos tréfa képregényen, a másikon jelmezversenyek követik egymást a kisgyermek korosztálytól egészen a felnőttekig, akik komoly és drága ruhákban pózolnak nekünk.

Végezetül már nem is kívánhatnánk többet, mint, hogy jövőre is legyen Comic Con.  

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://benyakzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr4218410395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása