Valódi szájmenés a virtuális térben

benyakzoltan

benyakzoltan

WC-papírra írt történet

2022. május 19. - Benyák Zoltán

wc02.jpgMég hogy a szavaknak nincs értéke? Még akkor is fontosak, ha WC-papírra vetették őket. A bankó című írás, ami a pénz szemszögéből mutatja be a társadalmunkat, most egyetlen példányban, toalettpapíron, kézzel írva lát napvilágot.

Háromrétegű hordozó, feltekercselve. Úgy olvasható, akár egy régi pergamen, amit a modern kor emberének meghatározó termékére alkottak. Nagyjából hetven WC-papír kockán, ötszáz betű.

Nemcsak a háromrétegű hordozója miatt fontos, hanem különleges története miatt is. A toalett-történet a pénz szemszögéből mutatja be a társadalmunkat. Egy bankó útja, ami kézről-kézre vándorol, embereket ismer meg, beleavatkozik mindennapjaikba, felfordítja életüket. Különlegesnek látják, akik kapcsolatba kerülnek vele, pedig ő nem több, csupán egy papír. Csak annyi, mint az anyag, amire ezt a történetet írták.  

A különleges kiadvány szövegezését olykor a szerző grafikái törik meg. Ilyen még nem volt a polcodon.

Egyetlen példány készül belőle.

Benyák Zoltán : A Bankó

wc01.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://benyakzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr2017835013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása