Valódi szájmenés a virtuális térben

benyakzoltan

benyakzoltan

Megbocsátasz valaha?

Irodalmi bűnözés

2019. július 05. - Benyák Zoltán

1762-can-you-ever-forgive-me.jpg

Szakmámból kifolyólag érdekelnek az írással kapcsolatos filmek. Így bukkantam rá erre a darabra. Egyszerű kis gyöngyszem ez, nincsenek benne világmegváltások, erkélyjelenetes tragédiák, meg nagyeposz.

Van viszont egy lecsúszófélben lévő írónőnk. Lee Israel, aki egykor olyan hírességek életrajzát írta fénykorában, mint Katharine Hepburn, de most inkább küzd a lakbérkifizetéssel, meg a macskája gyógyításával, mint a szavakkal, és hírességek mocskos kis titkaival. Aztán nem bírja tovább, megelégeli lehetetlen helyzetét, és rálép az irodalmi bűn útjára.

Halott írók levelezését kezdi el hamisítani, és árulja gyűjtőknek egyre jelentősebb summáért. A szintén kissé számkivetett Jack Hock lesz a társa ebben a dologban.

A kezdeti szép kaszálás után azonban az FBI figyelmét is sikerül felkelteni, így a végkifejlet adott. Mielőtt még bárki spoilert kiállt, a filmet ne a csattanóért nézze meg, aki akarja.

Inkább Melissa McCarthy és Richard E. Grant alakításáért, és azért, hogy meglássa a nagybetűs irodalomban is mik történnek olykor.

Bennem az csapódott le, hogy egyáltalán mit tekinthető eredetinek a könyvek világában... aztán rájöttem, hogy ez talán nem is számít.

Az élet fikció.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://benyakzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr9614922148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása