Valódi szájmenés a virtuális térben

benyakzoltan

benyakzoltan

Kínai Star Wars - ahogy még sosem láttad

2021. július 07. - Benyák Zoltán

A kínaiak grafikusa maximálisan kiélte művészi szabadságát, mikor elkészítette az 1977-es Csillagok háborúja - Egy új remény képregényadaptációját. Öveket becsatolni, ez kemény lesz. :)

Darth Vader itt éppen egyszerre vágja kenterbe Conant, He-mant, vagy Stallone minden megtestesülését. És még dinolovas is egyben.

12.JPG

Obi-van nemcsak Jedi lovag, hanem szelíd motoros is egyben. Lámpája acélosabb, mint egy kéthengeres pannónia tartozéka, a hátsó ülés mögött madáretetővel. Sisakját a Spartacus című másik eposzból kölcsönözte.

7.JPG

Darth Vader nemcsak a Yavint akarja tönkrevágni, de ha már belejött az öldöklésbe, akkor kicsinálja a Kennedy űrközpontot is. Vesszen a haldokló nyugat!

10.JPG

Alább Leia hercegnő segélykérő hologramja. Kissé szexistább, mint a filmbéli, de így már érthető, hogy Luke miért nem tud nemet mondani a küldetésre.

4.JPG

Ugyan ki fog örökké mellélövő rohamosztagosokkal háborúzni. A következő ötéves tervben már minden katona Boba Fett. Azt hiszem, ezzel a lázadásnak befellegzett.

9.JPG

 Csubakka már a következő filmjét készítette, a Majmok bolygóját, mikor visszahívták pótforgatásra, és a CGI utómunka hagyott maga után kívánni valót.

chewbacca_1.JPG

Luke nagybácsija vagy igazi cowboy, vagy már a Knights of The Old Republicon dolgozik. A javák, mintha nem ekkorák lettek volna a filmben. Vagy az ott nem java, csak egy hóhér talpig érő hajjal?

8.JPG

A nagy csata előtt Leia bejelöli Luke homlokán, hogy a birodalmi tüzérek tudják hová kell célozni, miközben C-3PO kupolán búbolja a kis R2-D2-t.

2.JPG

Leia és Han bevonulnak, miközben a gonosz galaktikus paparazzik bőszen csattogtatják a Nikont.

3.JPG

A csatát követő kongresszuson, a projektmenedzser powerpoint prezentációban adja elő, hogy mekkor haszon lett a Halálcsillag felrobbantásából, hogy alakul a bevétel, és selejt a sikernek köszönhetően.

  

5.JPG

 

Tarkin nagymoff és Darth Vader is felrobban az imperializmust megtestesítő Halálcsillaggal, de talán még ők jártak jól, mert nem kell elolvasniuk a kínai Birodalom visszavágot.

11.JPG

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://benyakzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr3116615122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lutria 2021.07.08. 19:17:49

Mikor készült ez a képregényváltozat,még a 70-80'-as években vagy már "mostanában"a XXI.században?
süti beállítások módosítása