Valódi szájmenés a virtuális térben

benyakzoltan

benyakzoltan

Stephen King a bíróságon

2022. augusztus 05. - Benyák Zoltán

king_s_court.JPG

Stephen King legendás író a kormány oldalán vallott kedden a trösztellenes perben, amelynek célja, hogy megakadályozza, hogy a Penguin Random House megszerezze a másik kiadóóriást, a Simon & Schuster-t a Paramount Globaltól.

 

A történethez hozzátartozik, hogy a híres horrorszerző kötetei régóta Simon & Schusternél jelennek meg. A washingtoni szövetségi bíróságon azonban a 2,1 milliárd dolláros ügylet ellen vallott, alátámasztva a kormány azon állítását, hogy a fúzió árt a szerzőknek azáltal, hogy korlátozza az esetleges új kéziratok piacát.

 

„Azért jöttem, mert úgy gondolom, hogy ez az egyesülés káros a szabad versenyre” – vallotta King az Egyesült Államok Kerületi Bíróságának bírája előtt a tárgyaláson az Associated Press szerint. "Az íróknak napról napra nehezebb pénzt keresniük a megélhetésre."

 Forrás: Variety

 

A bejegyzés trackback címe:

https://benyakzoltan.blog.hu/api/trackback/id/tr3217901241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása